Page 96 - Aania_Tulevaisuudesta_Musiikkijulkasu
P. 96

 Ovatko kirjastosi musiikkipalvelut vain pölyinen CD-hylly, josta kukaan ei ole kiinnostunut? Musiikin kuluttamisen tavat ovat murroksessa, ja se vaikuttaa myös työhömme. Olemme muutoksen edessä – halusimme tai emme.
Kirjastolaki velvoittaa kirjastoja eri tavoin, mutta toisaalta tarjoaa niille mahdollisuuden monenlaiseen toimintaan. Levylainauksen lasku voidaankin nähdä mahdollisuutena suunnata voimavaroja uudenlaiseen musiikkikirjastotyöhön ja moderneihin palveluihin.
Kirjaston musiikkipalveluiden tavoitteena on tukea asiakkaiden erilaisia tapoja harrastaa musiikkia - sekä kuuntelua että omaa musisoimista. Toiminta voi sisältää kokoelman ja tietopalvelun lisäksi mm. tapahtumia, vinkkausta sekä harrastustilojen ja pedagogisten sisältöjen tarjoamista.
Tässä oppaassa tutustutaan käytännönläheisesti musiikkikirjastotyön monipuolisiin mahdollisuuksiin sekä tarjotaan tukea uudenlaiseen osaamiseen. Julkaisu sisältää tapausesimerkkejä onnistuneista konsepteista ja paljon vinkkejä ja ideoita sekä pienille että isoille kirjastoille. Poimi siis omaan työhösi sopivat niksit ja uskalla kokeilla!   92   93   94   95   96