Page 50 - Aania_Tulevaisuudesta_Musiikkijulkasu
P. 50

   METSON MUSAPAJA TUKEE BÄNDITOIMINTAA JA ARTISTIUTTA
Projektisuunnittelija Kalle Lehtinen koordinoi Tampereen pääkirjasto Metsoon rakennettavaa musiikkipajaa.
MINKÄLAINEN METSON UUDESTA MUSAPAJASTA ON TULOSSA?
Oma työni alkoi vasta muutama viikko sitten, ja kokonaisuus on vielä auki. Nyt on käynnissä tilan remontti, jossa mm. rakennetaan äänieristys studiohuoneeseen. Musaverstas rakentuu kah- desta huoneesta, joista toinen toimii soittotilana ja studiona ja toinen makerspace-tilana.
Tilan tulevaan käyttöön vaikuttavat fyysiset rajoitteet: studiohuone on kooltaan vain noin 15 m2. Huoneesta tulee äänieristetty, ja siellä voi soittaa soittimia ja laulaa sekä tallentaa ja muokata ääntä. Tilaa ei haluta rajata pelkästään musiikkiin liittyvään käyttöön, vaan esim. pod- castienkin äänittäminen pitää olla mahdollista.
Musiikkipajaa kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa. Toteuttamisen vaihtoehtoja on paljon, ja toimintaa ja pajaa pitää olla valmis kehittämään myös matkan varrella, sillä kaikkea ei voida ottaa huomioon etukäteen. Yritämme kuitenkin
saada musapajan käyntiin nopeasti, jotta ehdin olla kunnolla mukana käyttöönotossa.
MITEN PROJEKTIN RAHOITUS JÄRJESTYI?
Tampereen kaupunginkirjasto sai AVI:lta han- kerahoituksen, jolla maksetaan studiolaitteet, projektityöntekijän palkka sekä jotain muita hankkeen kuluja, kuten markkinointia, suun- nittelua, matkakuluja jne. Rakennus- ja remon- tointikulut, kalusteet, maker space -laitteet ja soittimet rahoitetaan kaupungin rahalla.
MITEN SOITTIMIA JA LAITTEITA MUSIIKKIPAJAAN TULEE JA NE VALITAAN?
Studiohuoneen soittimet ja laitteet mahdollis- tavat monipuolisen soittamisen, äänittämisen ja äänenkäsittelyn. Tilaan voisi tulla ainakin tie- tokone, sähkörummut ja muita bändisoittimia, controllereita biittien tekemiseen, äänentoisto ja monitoreja, äänitysohjelmisto, kitaravahvistin ja bassovahvistin, pieni PA, jotta huoneessa voi soittaa ja laulaa, mikrofoneja sekä mahdollisesti DJ-laitteita. Katsotaan mitä kaikkea tilaan saa- daan mahtumaan!
Makerspace-huoneeseen on suunniteltu eri- laisia toimintoja, jotka tukevat bänditoimintaa ja artistiutta. Siellä saattaa olla lämpöprässi
48
  Case

   48   49   50   51   52