Page 30 - Aania_Tulevaisuudesta_Musiikkijulkasu
P. 30

             MUSIIKIN VINKKAAMINEN
Hyvä kokoelma löytää käyttäjänsä par- haiten, kun sitä esitellään monenlai- sissa yhteyksissä. Sisältöjen avaaminen
auttaa asiakasta löytämään helmiä kirjaston isosta valikoimasta. Aineistoja voi esitellä vink- kaamalla niitä aktiivisesti tai asettelemalla mielenkiintoisia julkaisuja asiakkaiden löydet- täviksi. Parhaimmillaan vinkkaus houkuttelee, herättää asiakkaan kiinnostuksen ja mahdol- listaa elämyksen tai oivalluksen!
MUSIIKKILÖYTÖJÄ TARJOLLA
Hyllyjen selailu on fyysisten aineistojen koh- dalla suosituimpia tapoja etsiä itselle lukemista tai kuuntelemista. Asiakas viettää yleensä rajatun ajan – noin puoli tuntia – hyllyjen parissa, ja siksi hyvin harkittu hyllyjärjestys on keskeistä kiinnostavan aineiston löytymi- selle (Juntunen & Saarti 2014).
Aineistonäyttelyillä esille voidaan nostaa monenlaista aineistoa. Näyttelyt voivat rakentua jonkin teeman ympärille tai kos- kettaa ajankohtaista aihetta. Myös e-aineistoja voi esitellä kirjastotilassa esimerkiksi yhdistä- mällä fyysiseen aineistonäyttelyyn vastaavien e-sisältöjen esittelyä.
Aineistonäyttelyistä saa mielenkiintoisempia yhdistämällä eri formaatteja ja sisältöjä. Uusia ideoita voi saada kirjastojen somekanavilta, joilla usein jaetaan aineistonäyttelyjen kuvia. Aineistonäyttelyiden paikkoja ja sisältöjä kannattaa vaihdella usein, sillä samanlaisena pysyvä näyttely muuttuu pian ”näkymättö- mäksi” vakituisille kävijöille. Voisiko musiik- kiaineistoa tuoda esille myös muualla kuin musiikkihyllyjen lähellä?
3
    28
MUSIIKKIKIRJASTOT.FI-PALVELUN LEVYHYLLYT-VINKKIBLOGISTA LÖYTYY LUKUISIA TULOSTETTAVIA JULISTEITA, JOIDEN AVULLA VOI HELPOSTI NOSTAA ESIIN AINEISTOJA. BLOGITEKSTEISSÄ ON TIETOA MUSIIKISTA JA SIIHEN LIITTYVÄSTÄ KIRJALLISUUDESTA. SIVUSTOLTA LÖYTYY MYÖS VINKKEJÄ NOSTONÄYTTELYN ESILLEPANOON.
Levyhyllyt-blogi:
https://levyhyllyt.musiikkikirjastot.fi Levyhyllyjen tulostettavat aineistot: https://www.musiikkikirjastot.fi/tulosteet/
  Aineistosta elämykseksi
TAMPEREEN PÄÄKIRJASTOSSA ON KOKEILTU E-AINEISTOTABLETTEJA, JOILLA VOI KUUNNELLA MUSIIKKIA KIRJASTON E-MUSIIKKIPALVELUISTA

   28   29   30   31   32