teosluetteloon
 

 

VILLU JAANISOO
(1963)

Kumiankka
2003

käytetyt autonrenkaat, teräs
korkeus 320 cm, leveys 280 cm, syvyys 340 cm

Tampereen taidemuseon piha-alue, Puutarhakatu 34
(teos siirretty Ratinanniemestä kesän 2015 ajaksi)

tietoa taiteilijasta sijainti kartalla

 

Kumiankka
Virolaisen kuvanveistäjä Villu Jaanisoon käytetyistä autonrenkaista valmistama teos Kumiankka pystytettiin vastikään kunnostettuun Ratinanniemeen 16.6.2011. Veistos on aiemmin vieraillut useilla paikkakunnilla. Tampereellakin se oli esillä taidemuseon Puhuvaa ainetta –näyttelyssä kesällä 2010. Kaupunki osti ankkateoksen taidekokoelmaansa, ja tulevina vuosina se nähdään ilahduttamassa kuntalaisia määräajoin eri puolilla kaupunkia. Koska kumimateriaalin kesto on rajallinen, on teoksen iäksi määritelty n. 10 vuotta.
 

 

VILLU JAANISOO

(1963)

Villu Jaanisoo on toteuttanut monia julkisia veistoksia Suomeen ja Viroon. Tampereella on jo entuudestaan Jaanisoon yhdessä arkkitehti Jorma Mukalan kanssa suunnittelema Valolähde Sampolan edustalla. Kumiankalla on useita sisarteoksia. Kookkain niistä on Kaikki on mahdollista –teos, joka on lähes viisimetrinen gorilla ja pystytetty Viikin yliopistokampukselle Helsinkiin.

Villu Jaanisoo on toiminut kuvanveiston opettajana 1990-luvulla Kankaanpään taidekoulussa ja Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa sekä vuosina 2006-2008 kuvanveiston professorina Viron taideakatemiassa. Kuvataideakatemian kuvanveiston professoriksi 5-vuotiskaudeksi hänet nimitettiin vuonna 2009. Hän on osallistunut aktiivisesti kotimaiseen ja kansainväliseen näyttelytoimintaan ja toiminut lukuisissa asiantuntijatehtävissä.

Pirkanmaalla Villu Jaanisoo tunnetaan erityisesti ansioistaan Pirkkalan veistospuiston taiteellisena johtajana. Hän asuu perheineen Pirkkalassa.


 

Villu Jaanisoo

Tutustu myös Kuvataiteilijamatrikkeliin

sivun alkuun
© Tampereen kaupunki 2011/
Tampereen nykytaiteen museo
teosluetteloon