teosluetteloon
 

 

MARJO SUIKKANEN
(1948)

Ajalla ei ole rantoja
1984

pronssi

Hatanpään sairaalan julkisivu, pääoven yläpuoli (teos on remontin vuoksi tilapäissäilytyksessä Museoiden kokoelmakeskuksessa)
Hatanpäänkatu 24

tietoa taiteilijasta sijainti kartalla

 

Ajalla ei ole rantoja
Teos koostuu neljästä neliömäisellä pohjalla olevasta erillisestä elementistä. Vasemmalla on pelkistetty kaksiosainen ihmishahmo, jonka viereen sijoittuu kolme erilaista abstraktia muotoa.
Teos kuvaa muodoillaan ja pintarakenteeltaan ajan liikettä. Pysyvyyden symbolina teoksessa on sen materiaali, pronssi. Ajalla ei ole rantoja -teokseen taiteilija on saanut vaikutteita mm. Mika Waltarin ja Gabriel Garcia Marquesin kirjallisuudesta. Taiteilijaa kiinnosti erityisesti kirjailijoiden suhtautuminen aikaan, sen kulumiseen ja vaikutuksiin.
Idea ulkoreliefistä sai alkunsa lisärakennusten pääsuunnittelijalta arkkitehti Antti Tähtiseltä. Hänen mielestään sairaalan ja terveysaseman pääsisäänkäynnin yläpuolella oleva tila oli kuin tehty taideteosta varten. Tampereen kaupunki tilasi reliefin kuvanveistäjä Marjo Suikkaselta.
 

 

MARJO SUIKKANEN

(1948)

Viljakkalassa syntynyt Marjo Suikkanen opiskeli Lahden taidekoulussa vuosina 1970-73. Hänen teoksiaan oli ensimmäisen kerran esillä näyttelyssä Lahdessa vuonna 1970.

Hänen julkisia teoksiaan on edellä esitellyn lisäksi tamperelaisissa pankeissa ja Viljakkalan kunnan kirjastossa ja peruskoululla. Tampere-Pirkkalan lentoasemalta löytyy Marjo Suikkasen Yötaivas vuodelta 1987.

Marjo Suikkanen on toiminut myös mitalitaiteilijana.


 

Marjo Suikkanen

Tutustu myös Kuvataiteilijamatrikkeliin

sivun alkuun
© Tampereen kaupunki 2006/
Tampereen nykytaiteen museo
teosluetteloon