teosluetteloon
 

 

ANTERO KOSKINEN
(1950)

Matto ja pallo
2006

spektroliitti ja graniitti
350 x 160 x 100

Tammerinpuisto

tietoa taiteilijasta sijainti kartalla

 

Matto ja pallo
Tammerinpuiston kunnostuksen tavoitteena vuonna 2007 oli palauttaa puiston alkuperäinen ilme ja samalla kohentaa Pellavatehtaankadun ja Ojakadun välinen alue kaupunkikuvallisesti laadukkaaksi aukioksi. Antero Koskisen veistos Matto ja pallo hankittiin aukion maamerkiksi ja korostamaan paikan merkitystä osana vanhaa Tamperetta. Teos rahoitettiin Tampereen kaupungin taidehankintamäärärahoilla.
Matto ja pallo ei ole tiettyyn paikkaan suunniteltu tilausteos vaan vapaa taideteos, joka kuvaa nimensä mukaisesti karheapintaista räsymattoa ja sen päällä olevaa palloa. Maton materiaalina on Ylämaan spektroliitti ja pallo on muotoiltu graniitista. Antero Koskisen käsissä kova materiaali on taipunut ilmentämään maton pehmeyttä ja pinnan elävyyttä. Aiheen arkisuus yhdistettynä materiaalin juhlavuuteen ja kiven taitavaan käsittelyyn tekevät teoksesta samalla kertaa sekä arvokkaan että helposti lähestyttävän ja kotoisan. Matto voi toimia myös istuimena.
 
 

 

ANTERO KOSKINEN

(1950)

Kuvanveistäjä Antero Koskinen asuu ja työskentelee Helsingissä. Koulutukseltaan hän on rakennusmestari, joka on hankkinut taidekoulutuksensa useilla kuvanveistokursseilla. 1990-luvulla hän antautui vihdoin kokonaan kuvanveistäjän uralle. Antero Koskinen on modernin kivenveistoperinteen jatkaja, jonka teoksille on ominaista tietty klassisuus ja rauhallisuus höystettynä ripauksella leikkimielisyyttä. Hän on toteuttanut useita julkisia veistoksia ja myös hautamuistomerkkejä.


 

Antero Koskinen
sivun alkuun
© Tampereen kaupunki 2005/
Tampereen nykytaiteen museo
teosluetteloon