PIKI-logo

Oman hyllyn siirtäminen uuteen PIKI-verkkokirjastoon

Uudessa verkkokirjastossa voit kirjautuneena tallentaa aineistoa suosikeiksi. Suosikeista voi tehdä useita erinimisiä listoja.

Vanhassa verkkokirjastossa vastaava ominaisuus oli Oma hylly. Tällä muuntimella voit siirtää Oman hyllysi sisällön uuteen verkkokirjastoon suosikeiksi.

Suosittelemme käyttämään tietokoneen selainohjelmaa. Kaikki mobiiliselaimet eivät tue muuntimen toimintaa. Tarvittaessa muunninta voi tulla käyttämään kirjaston tietokoneilla.

Huom! Vanhasta verkkokirjastosta ladattava tiedosto voi sisältää enintään 100 teosta. Jos Omassa hyllyssäsi on enemmän teoksia, lue lisäohjeet sivun alareunasta.

Tee näin:

 1. Kirjaudu sisään vanhaan verkkokirjastoon ja mene Oma hylly -sivulle.
 2. Paina listan yläosassa olevaa Valitse kaikki -kohtaa.
 3. Tarkista, että kaikissa teoksissa on valintamerkki oikeassa reunassa ja paina sitten listan yläreunasta Lataa. Kirjalista latautuu koneellesi nimellä ArenaItemList.txt.

 4. Oma hylly ja toiminnot

 5. Etsi koneeltasi lataamasi tiedosto. Yleensä se löytyy Ladatut tiedostot -kansiosta. Tiedosto on nimeltään ArenaItemList.txt.
 6. Avaa ladattu tiedosto esimerkiksi Muistio-ohjelmaan ja kopioi kaikki tiedostossa oleva sisältö. (Valitse kaikki: esim. ctrl- ja a-näppäimet, kopioi: ctrl- ja c-näppäimet).
 7. Liitä kopioitu sisältö alla olevaan tekstikenttään (esim. ctrl- ja v-näppäimet). Paina Muunna-painiketta tekstikentän alta.
  Oman hyllyn valittu sisältö muutetaan oikeaan muotoon ja koneellesi latautuu automaattisesti uusi tiedosto nimeltään omahylly.json.
 8. Kirjaudu uuteen verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja tunnusluvulla.
 9. Mene Omat tiedot -sivulle. Paina sivun alaosassa olevaa Tuo Suosikit ja haut tiedostosta -painiketta.

 10. Tuo Suosikit ja haut -painike

 11. Tiedoston lataus -ikkuna avautuu. Paina Valitse tiedosto -painiketta ja etsi koneeltasi omahylly.json-niminen tiedosto. Yleensä se on Ladatut tiedostot -kansiossa. Paina sen jälkeen Lisää suosikit ja haut -painiketta.
 12. Sivusto lataa tiedoston uudeksi suosikkilistaksi nimellä Oma hylly -lista. Näet tuodun listan Suosikit-sivulta. Klikkaamalla listan auki, voit muokata sitä kynä-painikkeista.

 13. Oma hylly suosikkilistana

Yli 100 teosta Omassa hyllyssä:

Siirrä ensimmäiset sata yllä olevan ohjeen mukaisesti. Seuraavissa teoksissa ei voi käyttää Valitse kaikki -toimintoa.

Omassa hyllyssä teoksia näytetään 20 kpl/sivu. Siirry sivulle 6 ja valitse sivun teokset käsin klikkaamalla valintaruutua. Voit jatkaa kohdasta 3 ja siirtää nämä 20 teosta tai siirtyä seuraavalle sivulle ja valita senkin teokset käsin. Tee muut vaiheet kuten yllä.

Oman hyllyn sivutus ja valinta

Huomioitavaa:

Kun lataat monta tiedostoa Omasta hyllystä samaan Ladatut tiedostot -kansioon, järjestelmä lisää samannimisiin tiedostoihin järjestysnumeron.
Seuraavien tiedostojen nimet ovat esim. ArenaItemList(1).txt ja ArenaItemList(2).txt. Samoin muunnetut tiedostot tallentuvat järjestysnumeroilla varustettuna eli omahylly(1).json ja omahylly(2).json.

Voit kopioida ja liittää useamman ArenaItemList-tiedoston sisällön muuntimen tekstikenttään peräkkäin ja saada näin yhden tiedoston uuteen verkkokirjastoon vietäväksi.

Uusi verkkokirjasto osaa havaita samat nimekkeet eikä lisää niitä kahteen kertaan.